Facebook вече започнаха да разпространяват нова функция за създаване на аватари в профилите. Това е поредният инструмент, с който можете да се забавлявате, докато откривате интересно съдържание в социалната мрежа

Аватарите представляват виртуални анимации, които наподобяват начина, по който изглеждат действителните потребители. В голяма степен те изглеждат като усъвършенствани емотикони, с които да се забавлявате и изразите себе си в своите публикации.

Ако сте любопитни как да тествате новата функция на Facebook ще трябва да следвате няколко последователни стъпки. Ето как да го направите, според MakeUseOf:

 

1. Отворете Facebook приложението на смартфон с Android и iOS. 

2. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл.

3. Скролнете докато не откриете "Вижте повече " раздела и кликнете върху него.

4. Изберете "Аvatars" функцията от менюто (ако не я виждате все още нямате достъп до нея).

5. След това ще бъдете подканени да въведете предпочитан от вас цвят на кожата.  

 

6. За да продължите изберете бутона "Напред".

7. Предстои изборът на прическа за виртуалния аватар.

8. Можете също така да променятe формата на очите, устните или да добавяте очила.

9. Предвидени са и различни форми на тялото. 

10. Имайте предвид, че можете да се връщате към преходните секции.

 

Когато сте готови с финалния вид на своя аватар трябва да изчакате да се генерира символа, който ще ви предложи нов нaчин да бъдете себе си във Facebook и Messenger. Всеки потребител ще има свободата да използва своя аватар в коментарите, да го задава като снимка на профила или да го споделя в емисията с новини на своя профил и др.

За да го направите трябва да кликнете върху усмихнатото човече до GIF иконата и да изберете секцията за аватарите. Разполагате с възможността бързо и лесно да персонализирате своя аватар от менюто. Всички промени, които правите автоматично ще се добавят към виртуалния символ.

Трябва само да кликнете върху иконата с форма на молив, за да редактирате. Изтриването на аватара е също толкова лесно и става от "Trash" бутона.

 

Още от Digital: Facebook вече улеснява споделянето на снимки и видео в Google Photos