Zооm предизвика голям интерес сред потребителите с изчистения интерфейс и опцията за разговори с до 100 души едновременно в безплатната версия. Приложението продължава да набира все по-голяма популярност и е оптимизирано, както за смартфони, така и за компютри. Все пак съществува вероятност да използвате устройство, на което не е инсталиран Zoom.

 

Дори и в този случай, обаче има как да се присъедините към актуален видеоконферентен разговор. Функцията е доста полезна особено за хората, на които им се налага често да пътуват. Това е подходящо решение и в ситуации, когато възникне нестабилна мобилна връзка към интернет.

 

За да се присъедините към стартирал разговор е нужно да въведете съответния номер, заедно с кода на държавата, както и уникалния код за самата среща. Ето как да го направите в приложението, според BusinessInsider.

 

 

 

1. Открийте необходимата информация свързана с кодовете на държавата и града, в който се намирате. Проверете данните, които сте получили в поканата или имейла за включване в разговора. Можете също така да проверите "Zoom International Dial-In" базата данни, ако не намерите достатъчно данни в поканата отправена до вас. 

 

 

2. Следващата стъпка е да изберете въпросния номер от устройство с Android или iOS. Aко въведените данни са коректни веднага ще видите съобщение, което е с текст "Welcome To Zoom. Enter Your Meeting ID". Важно е да знаете, че накрая трябва да използвате символа "#", след като въведете съответния номер.

 

 

3. Трябва да получите инструкции, за да довършите процеса. Необходимо е да въведете вашия "Participant ID", както и "#" символа. Възможно е да натиснете само "#" или да бъдете подканени да въведете парола за достъп. Всеки потребител, който стартира видео разговор ще може да избере уникален код, който е нужен за участие във виртуалната среща.

 

 

4. Изпълняването на всички гореизброени стъпки ще ви позволи да се включвате в разговора. След като го направите всички останали участници ще разберат, че сте се присъединили. Имайте предвид, че профила, от който се логвате ще излиза на екрана със зелена иконка на телефонна слушалка.

 

 

Oще от Digital: Платформата Canva позволява да създаваме фонови изображения във видео разговорите от Zoom