Случвало ли ви се е да оставите своя iPhone да се зарежда и след това да забележите, че не сте го  включили правилно? Това може да е доста неприятно, ако сте в движение и се нуждаете от пълния капацитет на батерията.

 

Има лесен начин как да си спестите подобни проблеми, дори ако iPhone няма никакъв заряд на батерията. Apple ви информира, когато сте го включили в мрежата с икони на началния екран.

 

Ето какво да направите, за да сте сигурни, че смартфонa се зарежда, според BusinessInsider:

 

Как да се уверим, че iPhone се зарежда, докато е още включен

 

1.Най-лесният начин да проверите дали смартфона е свързaн към електрическата мрежа е иконата на батерията в горния ъгъл на екрана.

 

 

2. Ако всичко е наред и iPhone се зарежда ще забележите символ с формата на гръмотевица със зелен цвят в средата на иконата.

3. Другият вариант е да проверите капацитета на батерията от Control Center.

5. По този начин отново ще видите символа на батерията, както и на колко процента е вече заредена.

 

 

Kак да сме сигурни, че смартфона се зарежда, когато е изключен

 

1. Причините устройството ви да не се зарежда, когато сте го включили в електрическата мрежа могат да са разнообразни. В крайна сметка могат да възникнат различни проблеми със самото зарядно или кабела за зареждане.

2. Смартфоните ще ви покажат на екрана почти празна батерия, което е индикация, че в този момент устройството не се захранва, като също така включва и илюстрация с кабела за зареждане.

 

 

3. След като намерите причината за проблема и я отстраните на екрана ще се покаже различен символ. Тази икона показва нагледно, че смартфона се зарежда.

 

 

Така само с няколко кликвания ще можете да разберете дали устройството ви не се зарежда и респективно да го включите в самата мрежа. Разбира се ще виждате прогреса на захранване на дисплея, като следите как празната икона на батерията постепенно се запълва.

 

Още от Digital: Как да откриете и редактирате паролите, които са запаметени на вашия iPhone