Вече ви информирахме за новата голяма заплаха за компютрите с Windows, която се казва WannaCry. Идеята на този вирус е да проникне незабелязано в устройството ви, а след това да блокира достъпа до поверителната ви информация. Единственият вариант да се предпазите е да платите искания откуп от хакерите. Наличието на подобен проблем поставя сериозна въпросителна пред съвременните системи за сигурност, тъй като се очакват още много атаки свързани с този вирус.

 

Много институции и правителствени агенции също станаха жертва на WannaCry, което е доста притеснително. Единствената добра новина за потребителите е, че основната причина за този проблем са по-старите версии на Windows, които вече не се ъпдейтват от Microsoft. Това означава, че ако използвате по-новите версии на операционната система няма да бъдете изложени на риск. Задължително трябва да ъпдейтвате постоянно софтуера, за да получавате последните пачове за сигурност.

 

Ако не го направите сте заплашени да се превърнете в поредната жертва на WannaCry. Припомняме ви, че тази заплаха е свързана само с компютрите. Смартфоните с Android и iOS не са засегнати от този вирус. В случай, че сте собственик на компютър с Windows трябва да бъдете много внимателни и да ъпдейтвате постоянно своята машина. Засега това е единственият начин да гарантирате сигурността си и да се предпазите от WannaCry.

 

Вижте как хакерите използват уязвимостта от WannaCry, за да генерират криптовалута