Като че ли сме по-склонни да се грижим за батериите на своите мобилни устройства, отколкото за зарядните си устройства. Ние често забравяме, че тези батерии по същество са безполезни без съответните им зарядни устройства.

 

Това изобщо разбира се, не означава, че не трябва да се притесняваме за живота на батериите на нашите устройства, но подобни грижи трябва да полагаме и за зарядните. Тези съвети на са Make Use Of за това как да се грижим за зарядното си устройство наистина са важни и не трябва да се пренебрегват.

 

1. Винаги изключвайте зарядното от главата и никога не се опитвайте да го изключите като отделите главата от кабела. С течение на времето напрежението ще доведе до непоправими вътрешни повреди.

 

2. Съхранявайте зарядното на сухи места и не зареждайте джаджите си в банята или кухнята където водата или други течности могат да го повредят.

 

3. Съхранявайте зарядното на прохладни места, далеч от отоплителни уреди. Опитайте се да не го оставяте върху килим или на пряка слънчева светлина. При транспортиране през зимата, изолирайте го.

 

4. Пазете от повреди. Зарядното ви може да се повреди при падане или силен удар, както и ако кабелът се пречупи.

 

5. Използвайте предпазител от пренапрежение. Не можем да предвидим токовите удари, но можем да вземем предпазни мерки. Не рискувайте, а инвестирайте в предпазител от пренапрежение, джаджа която ще ви е от полза особено по време на бури или в сгради с лошо проектирани електрически вериги.

 

Вижте 6 съвета за по-бързо зареждане на батерията