Мобилните приложения са най-предпочитаното средство за комуникация в дигиталния свят, в който живеем. Създаването на по-дълги текстови съобщения, обаче може да се превърне в проблем, когато сме в движение. От една страна това изисква време, а от друга трябва да бъдете още по-внимателни да не допуснете грешка, когато въвеждате текста.

Собствениците на смартфони с Android имат достъп до още полезна функционалност, а именно гласовите команди. Въвеждането на текст с глас е удобно решение, което ще ви спести ценно време и ще предотврати допускането на грешки при писане.

Активирането на Voice To Text функцията изисква да отворите Google приложението, да изберете More секцията в долния десен ъгъл и да кликнете върху "Settings". Трябва да се уверите, че предпочитания език е изтеглен във Voice> Offline Speech Recognition менюто.

Въвеждането на текст с гласови команди се поддържа от повечето приложения за писане на текст от Android, което ще ви улесни максимално при работата с функцията.

 

 

Oбикновено включването на функцията изисква да откриете иконата с форма на микрофон, която ще се появи на виртуалната клавиатура. Кликването върху този символ ще започне да записва речта ви и да конвертира думите в текстово съобщение. Ако го направите пак ще спрете или паузирате записа.

Важно е да знаете, че функцията не позволява автоматично въвеждане на пунктуационни знаци. Това означава, че трябва да ги въведете допълнително или да ги казвате на глас, докато диктувате, за да се появят в съобщението. Колкото по-бавно говорите, толкова по-добре, тъй като софтуера ще разбере по-добре какво казвате.

Разбира се на публични места може да изпитате проблеми с Voice To Text, но в много други ситуации използването на функцията е доста полезно.

 

Още от Digital: 4 забавни Android приложения, с които може да промените гласа си