Дневникът ви във Facebook е едно ужасно място, нямате снимка и поддържате колекция от безлични актуализации? Това трябва да се промени, смятат от Make Use Of.

 

Вашият Facebook Дневник трябва да е красиво и запомнящо се място. Трябва да има причина хората да се връщат отново и отново и да се наслаждават на изображенията и съдържанието, които споделяте. Може да не вярвате, но е съвсем лесно да постигнете това.

Изберете правилните изображения

Ключът към успеха е да използвате силни и запомнящи се изображения. Те трябва да са подходящи за вашата страница и достатъчно големи, за да могат да бъдат гледани на дисплеи с висока резолюция. В ерата на компютрите с Retina дисплеи и HDTV и 4K телевизорите, изображенията с висока разделителна способност са задължителни, ако искате да хванете окото на вашите читатели.

Обявете се със снимка на корицата

Отворете своя потребителски профил или страница във Facebook и погледнете най-отгоре. Трябва да виждате голямо изображение в горната част, банер, който познаваме като „снимка на корицата“ и в долната лява част малка снимка – тоест вашата „профилна снимка“.

 

Снимката на корицата е по-голямото изображение, широко най-малко 720 пиксела (колкото по-голямо, толкова по-добре). Изборът на снимки или изображения с ниска резолюция ще доведат до лоши резултати. Вместо това трябва да изберете изображение, което е богато, интересно и с остри линии. То може да бъде черно-бяло, но по-добре изберете цветно.

 

Ако имате нужда може да използвате инструменти като CoverJunction, Tricked Out Timeline и Slicetige.

Профилни снимки, които „хващат“ окото

Вашият Facebook Дневник се нуждае от банер, но също така изисква и разпознаваемо изображение на профила ви, свързано с вас или вашата страница. Ако искате да публикувате актуализации и да коментирате, това изображение е много важно, за да могат хората бързо да определят кой сте.

 

Така че, изберете изображение, което говори на хората. Може би ще носите нещо колоритно и привлекателно; може би изображението на профила ще бъде лого за продуктите или бизнеса на вашата страница.

 

Малкият размер на това изображение означава, че трябва да сте сигурни, че е разпознаваемо. Това ще бъде вашият „печат” във Facebook, всеки път, когато коментирате или споделяте нещо, това е, което хората ще видят, когато ви търсят. Има приложения за създаване на добри профилни снимки във Facebook, към които може да се обърнете.

Споделяйте неща, които имат значение

Няма смисъл да правите красиви, зашеметяващи снимки за корицата и профила си, ако възнамерявате да запълните Дневника си с безцелни и неясни емоции, безсмислени видеоклипове и други глупости.

 

Ограничавайте се да споделяте неща, които са толкова визуално зашеметяващи, колкото и вашата снимка, така че хората, които познавате или които „харесват“ страницата ви да оценят. Избягвайте вирусни видеоклипове и не забравяйте, че снимките, които се качват на страницата във Facebook, ще бъдат показани в решетката на галерията в лявата лента, затова запазете интереса към нея.

Поддържайте ред

Facebook предлага различни инструменти, които можете да използвате, за да се уверите, че споделените ви елементи се виждат, а по-малко интересните актуализации и снимки са скрити.

 

Добавените видеоклипове, снимки и актуализации могат да бъдат закачени в горната част на вашата хронология, стига да сте сигурни, че искате те да са първото нещо, което хората виждат, когато посещават вашата страница. За да направите това, кликнете върху стрелката сочеща надолу в горния десен ъгъл и изберете „Pin to Top“.

 

Разумно е също така да използвате опцията „Hide from Timeline“, за да потискате лошите или безсмислени изображения и актуализации или ако искате да ги загубите завинаги, използвайте „Delete from Page“.

 

Вижте 7 полезни Facebook функции, които може би не знаете