Google Photos е много полезна услуга, която предлага неограничено пространство за съхранение на снимките ни. Благодарение на нея не е необходимо да се притеснявате за вградената памет в смартфона си. Само с няколко кликвания разполагате с възможността да направите резервно копие на изображенията и клиповете в сървърите на Google. Допълнителна функция позволява снимките автоматично да се запазват в профила ви в Google Photos, веднага след като ги заснемете от смартфона. Taка услугата предлага най-доброто решение на проблема с недостатъчното свободно място на мобилните ни джаджи.

 

Ако искате да направите резервно копие на снимките си в Google Photos е необходимо първо да инсталирате приложението на своя смартфон. След като го направите трябва да отворите основното меню в лявата част и да скролнете, докато не видите функцията "Free up Space". Кликването върху нея ще стартира автоматично търсене, което ще ви информира кои снимки не са копирани в услугата и ще ви подкани да ги запазите в Google Photos. Този процес може да отнеме от няколко секунди до няколко минути, в зависимост от връзката към интернет.

 

Услугата ще ви покаже съобщение, в което ви информира колко от снимките ви са архивирани в Google Photos. След това ще можете да изтриете тези изображения от смартфона и така да си осигурите повече вградена памет. Това е най-бързият и лесен начин да освободите пространство на устройството си, като създадете резервно копие на файловете си в Google Photos. Съдържанието, което запазите в услугата ще може да се отваря от всеки смартфон с Android, който използвате. 

 

Вижте как Google Photos вече ще създава анимирани албуми от видео клиповете ни