Персонализираните мелодии са чудесен начин да „накарате“ телефона си да звъни така както на вас ви харесва. Собствениците на iPhone могат да закупят нови мелодии от iTunes, но това си е разход, за който не всеки е готов.

 

Има по-добър начин. Според Make Use Of можем да създаваме рингтонове директно на iPhone-а си. Можете да записвате всеки звук или да създадете собствен музикален шедьовър и да го превърнете в рингтон, като използвате телефона си.

 

Най-хубавото е, че не е нужно да изтегляте скъпо музикално приложение от трета страна, за да направите това. Може да използвате безплатното приложение на Apple, GarageBand, налично в App Store. То ще работи на всеки iPhone или iPad с iOS 11 или по-нова версия.

Стъпка 1: Създайте GarageBand проект

Докоснете иконата на GarageBand на телефона си, за да отворите приложението. Ако сте използвали приложението преди, ще видите списък с проектите, които вече сте направили. За да направите една мелодия рингтон, то тя трябва да е тук, затова ако трябва да добавите нов проект, докоснете бутона „Plus“ в горния десен ъгъл и след това изберете таба „Tracks“.

 

Сега можете да плъзнете пръст по екрана, за да направите избор между вградените инструменти, библиотеката (която включва предварително записани звуци и мелодии) и „Audio Recorder“. За да импортирате съществуваща песен в новия си проект, изберете „Audio Recorder“.

 

 

Екранът „Audio Recorder“ предлага възможност за запис на звуци, от които може да създавате  нови мелодии. Но ако искате да превърнете съществуваща музика в рингтон, тогава няма да имате нужда от тези фантастични контроли. Вместо това, докоснете третата икона отляво в горната част на екрана (показано по-долу със стрелка), за да отидете на главния екран за редактиране.

 

Стъпка 2: Импортиране на музика

GarageBand може да импортира всяка незащитена музика, която е на вашия iPhone или до която може да имате достъп от вашия iPhone, например вашия iCloud или Dropbox акаунт. Незащитена музика е тази, която няма DRM (Digital Rights Management) разширение. За да импортирате песен, кликнете върху втората икона в горната част на главния екран за редактиране на GarageBand.


 

Докоснете Files -> Browse items from the Files app, за да видите всички музикални файлове, които вашия iPhone може да запази. Докосването на файл ще го копира в телефона ви.

След като избраният от вас файл бъде изтеглен на вашия iPhone, ще бъдете върнати в таба „Files“. След това докоснете песента, която искате да използвате като рингтон, задръжте я, след това я издърпайте нагоре в горната част на екрана. Списъкът на файловете ще се скрие, за да можете да пуснете песента в главния редактор.

 

Можете да слушате музиката, която сте импортирали, като докоснете бутона „Play“ в горната част на екрана. Ако искате само да превърнете песента в рингтон, без да правите никакви промени, тогава сте почти готови!

Стъпка 3: Експортиране на рингтон

Преди да можете да превърнете музиката в рингтон, трябва да се върнете към списъка с проекти. Докоснете иконата на триъгълник, насочен надолу в горния ляв ъгъл, след което докоснете „My Songs“. GarageBand ви отведе до списъка с проекти, където новата ви песен ще се покаже като „My Song“. Ако искате да промените името, докоснете го и го задръжте, за да изведете контекстното меню и изберете „Rename“.

 

Когато сте готови да превърнете музиката си в рингтон, ще ви е необходимо контекстното меню отново. Докоснете и задръжте проекта си, изберете Share -> Ringtone. Отново имате възможност да промените името, ако не искате докоснете „Export“. Когато GarageBand приключи ще видите екран като този:

 

 

Сега можете или да докоснете „OK“, за да се върнете в списъка с проекти, или да докоснете „Use sound as“, за да използвате рингтона веднага. „Use sound as“ ще ви даде три възможности:

- Standard Ringtone: тази опция ще определи песента като стандартен рингтон.

- Standard Text Tone: тази песен ще се възпроизвежда всеки път, когато получавате текстово съобщение

- Assign to Contact: тази опция ви позволява да зададете песента като рингтон за конкретен контакт в адресната си книга.

Как да промените рингтона на вашия iPhone

Ако не зададете новия си рингтон от GarageBand, можете да го направите по всяко време. Влезте в приложението „Settings“ и изберете Sounds -> Ringtone. Използваните от вас мелодии ще се показват в горната част на списъка. Ако искате да използвате рингтон за определен приятел или член на семейството си, можете да го изберете в приложението „Contacts“. Докоснете „Edit“ и изберете „Ringtone“ или „Text Tone“.

 

Вижте най-добрите iPhone приложения за редактиране на снимки и видео