Gmail е най-популярната услуга за комуникация с имейли, който има лесен за използване интерфейс и е безплатна. Ако все още не разполагате със собствен акаунт може би е време да обмислите да си направите регистрация. След като го направите ще можетe да се убедите сами в предимствата на всички атрактивни функции, които предлага Gmail.

 

Създаването на профил се синхронизира автоматично с другите популярни услуги на Google, като например YouTube и Maps. Mожете и лесно да превключвате между два активни профила. Добрата новина е, че са нужни няколко кликвания в менюто на Gmail, за да го направите. Ето какви стъпки да следвате, според AndroidAuthority.

 

1. Oтворете официалната страница на Gmail и кликнете върху "Create New Account" бутона. 

2. Въведете желаната информация за регистрация, като потребителско име, парола и изберете "Next".

3. Google ще поискат да добавите и телефонния си номер от съображения за сигурност.

4. След като го направите ще получите SMS на указания номер с код за верификация.

5. Напишете го в съответното поле и изберете "Verify" бутона.

6. Добавете алтернативен имейл и дата на раждане. Потвърдете с бутона "Next".

7. Последната стъпка е да натиснете няколкo пъти синята стрелка и да скролнете до опцията "I Agree".

 

 

След като финализирате процеса вече ще имате регистриран собствен акаунт в Gmail. Имайте предвид, че гореизброените стъпки са за създаване на профил от компютъра. Въпреки това процеса е доста сходен при смартфоните, където трябва да стартирате приложението и да следвате инструкциите на екрана. Независимо кой от двата варианта изберете ще успеете да направите и персонализирате нов акаунт в рамките на няколко минути.

 

Oще от Digital: Десет термина и функции в Gmail, които е добре да знаем