Регистрацията на профил в Googlе има редица предимства и позволява лесно да синхронизирате информацията си между всички приложения на компанията. По този начин ще можете да отваряте своите имейли, документи и файлове на всички устройства, които използвате като се логнете в съответния акаунт.

 

Google предлагат опция да добавите банкова сметка или кредитна карта, с която да правите покупки в Google Play oт смартфона и др. Създаването на нов акаунт е процес, който изисква само няколко кликвания. Ето и какви стъпки да следвате, за да регистрирате нов профил на устройство с Android, според AndroidAuthority:

 

 

1. Oтворете менюто Настройки  "Settings" на своя смартфон.

2. Изберете раздела Акаунти "Accounts".

3. Кликнете върху опцията Добави акаунт "Аdd Account".

4. Открийте и изберете "Google" в показания списък.

 

 

5. Трябва да изберете последователно Допълнителни опции "Моre Options" и Създай акаунт  "Create Account", за да направите нов профил. 

6. Както очаквате ще бъдете подканени да въведете лични данни за себе си като име и рождена дата. 

7. След като сте готови със своя избор и въведете желаното от вас потребителско име остава да изберете парола.

8. Отделете време да изберете сложна комбинация от символи и цифри.

9. Кликнете Съгласен съм "I Agree" бутона, за да финализирате процеса. 

 

 

Компанията ще ви покаже и прозорец, от който ще видите декларацията им за поверителност, с която трябва да се съгласите. След като го направите и натиснете бутона Следващ прозорец "Next" ще излезете от него и ще може да се логнете и да започнете да използвате своя акаунт в Google. Aко искате да сте максимално защитени разполагате и с възможността да добавите телефонния си номер, на който ще получавате нотификации в случай на бъдещ проблем. 

 

Още от Digital: Как безопасно да премахнем акаунтите си в Google от смартфон с Android и iOS