Притежавате страхотна колекция от снимки? Може винаги да я разгледате на компютъра или на смартфона си, но понякога е по-удобно да разглеждате физически фотоалбум с приятели и семейството, нали?

 

Не се притеснявайте, вече можете да създадете своя собствена реална фотокнига с помощта на Google Photos. Отпечатването ѝ може да струва от $ 10 до $ 75 в зависимост от броя на снимките и дали избирате мека или твърда корица.

 

Трябва само да изберете снимки от колекцията си, да ги добавите в дигитален фотоалбум, да ги редактирате и Google ще изготви и изпрати по пощата вашата фотокнига. Ако искате да научите конкретните стъпки не пропускайте информацията на PC Mag.

 

1. Отидете на Google Photos и кликнете върху иконата Photo books.

 

2. Отворете папката или албума, от който искате да вземете снимки.

 

 

3. Google Photos автоматично ще създаде вашата фотокнига с всички снимки в избраната от вас папка или албум. Имайте предвид, че максималният брой снимки, разрешен за фотокнига е 100.

 

 

4. Можете да превъртате нагоре и надолу през пълните страници със снимки отляво или да преминете към конкретна страница, като кликнете върху нейната миниатюра в десния панел.

 

 

5. Сега можете да премахвате, добавяте, премествате и редактирате снимките си. За да премахнете снимка, кликнете върху Х в горния ляв или горен десен ъгъл на страницата или миниатюрата.

 

6. За да добавите една или повече снимки, кликнете върху бутона „Add Photos“ в горната част на книгата. Изберете снимката или снимките, които искате да добавите. Кликнете върху „Done“.

 

 

7. За да преместите снимка, плъзнете мини изображението ѝ към новото местоположение.

 

 

8. Можете да промените снимката на корицата. За да направите това, задръжте курсора на мишката върху снимката и кликнете върху бутона „Change Photo“. Изберете желаната снимка за корицата. Кликнете върху „Done“.

 

 

9. Можете да преоразмерите снимка. Задръжте курсора на мишката върху снимката, която искате да промените. Кликнете върху всяка от трите малки миниатюри до снимката, за да видите как би изглеждала след дадена промяна.

 

 

10. Можете да промените името на вашата фотокнига. Преминете към снимката на корицата. Кликнете върху името или в долната част на снимката и въведете новото име.

 

11. Сега е време да поръчате и платите за фотокнигата си. Кликнете върху бутона с икона на кошница в горната част на страницата.

 

 

12. Изберете дали искате книга с мека или твърда корица.

 

 

13. Изберете колко книги искате да поръчате и напишете лично съобщение, ако желаете.

Кликнете върху „Checkout“.

 

 

14. Потвърдете подробностите за поръчката и цената и след това кликнете върху „Buy“, за да закупите книгата. Google ще създаде вашата книга и ще ви я изпрати по пощата.

 

Вижте 5 функции, които правят Google Photos много полезна услуга