Непрестанният достъп до интернет има важно значение, особено когато ни се налага да пътуваме в чужбина. Възникването на проблеми с връзката могат да затруднят навигацията и общуването с други хора, което да обърка плановете ви. Ако имате смартфон с Android вероятно ви се е случвало вашето устройство да се опитва едновременно да се логва в Wi-Fi и мобилната мрежа, Крайният резултат е постоянно забиване и спиране на връзката, което освен всичко е и доста досадно. 

Всъщност това е само един от проблемите, с който можете да се сблъскате, докато сте в движение и използвате активно смартфона. Google Play предлага разнообразие от приложения, с които да контролирате този аспект от работата на мобилните устройства. Така можете да правите мониторинг на мрежата, да получавате данни в реално време за трафика, както и да отстранявате доста проблеми с връзката към интернет.

В повечето случаи, дори няма да се налага да търсите външен софтуер. Причината е, че рестартирането на мрежовите настройки на смартфона може да възстанови нормалната връзка и да ви спести ценно време. За да го направите са необходими само няколко кликвания в менюто с настройки от устройство с Android. 

Eто как да рестартирате мрежовите настройки и да се справите с интеренет проблемите от смартфона, съобщава BusinessInsider:

 

1. Отворете менюто с настройки от устройство с Android.

2. Скролнете докато не видите "General Management" или "System" раздела. 

 

 

3. Ибзерете "Reset" или "Reset Options".

4. Кликнeте върху "Reset Network Settings"

5. Потвърдете желаните от вас промени, за да рестартирате мрежовите настройки.

 

 

След като го направите смартфона ще се рестартира и ще върне предвавителните настройки на мрежата. Гореизброените опции варират, тъй като менюто на производителите с Android се различават. Независимо от това рестартирането на "Network Settings" е добро решение да се спраавите с проблемите, които имате с достъпна до интернет връзката. 

 

Oще от Digital: Как да предотвратите автоматичното свързване на вашите устройства с Wi-Fi мрежи