Случвало ли ви се е да изпитвате проблеми с достъпа до интернет от компютър с Windows 10? Aко сте изпадали в подобна ситуация и не знаете как да се справите искаме да ви информираме за една полезна функция, която предлага бързо и лесно решение. Въпросната опция дебютира с Windows 10 Anniversary Update и на практика позволява да възстановите първоначалните мрежови настройки на устройството.

 

Съветваме ви да прибегнете до този вариант, ако вече сте пробвали всички останали възможности да отстраните проблема. Добре е да знаете, че при рестартирането на мрежата Windows ще изтрие всички данни свързани с Ethernet мрежата, което важи за всички Wi-Fi мрежи, в които сте влизали, както и паролите за достъп до тях. Всички налични VPN връзки и виртуални суичове създадени от вас също ще бъдат изтрити. 

 

 

При целия този процес ще се деактивират всички настройки и мрежови адаптери, с които сте работили досега. Много е възможно дори да се появят въпросите, които сте видели веднага след инсталирането на Windows. След като изяснихме гореизброените неща е време да преминем към активирането на функцията. Ето и как да го направите в няколко лесни стъпки, предаде HowToGeek.

 

Първото, което трябва да направите е да изберете Start менюто и да кликнете върху "Windows Settings" и "Network & Internet".

 

 

След като отворите "Network & Internet" страницата изберете раздела "Status" в лявата част. Погледнете в дясно, където в дъното на менюто ще видите "Network Reset".

 

 

На екрана ще видите прозорец, в който е описано какво ще се случи с компютъра ви, ако се съгласите да продължите. В долната част има "Restart" бутон, който трябва да натиснете.

 

 

За да рестартирате компютъра трябва да потвърдите промените с избора на "Yes" опцията.

 

Вижте как да настроим Windows 10 да не ни следи