Потребителите вече разполагат с повече от едно устройство, което използват активно в своето ежедневие. Независимо дали работите със смартфон, лаптоп или умен часовник е необходимо постоянно да захранваме любимите си джаджи. Колкото повече устройства имаме, толкова по-вероятно е да носим няколко различни конектора.

Ситуацията се усложнява, ако имате хардуер от различни екосистеми като Android и iOS, тъй като е необходимо да имате Apple Lightning или USB Тype-C кабели. Ако пътувате и постоянно ви се налага да прибирате и вадите аксесоарите за своите устройства ще допринесете за износването им

Имайте предвид, че постоянното използване на джаджите ги прави уязвими на миниатюрни частици като прах, които могат да попаднат в портовете и да вредят на стандартните опции за зареждане. Дори и да не успявате да заредите своето устройство може да не се налага да купувате нов кабел или конектор.

Няколко полезни трика могат да ви спестят излишни инвестиции и време, според BusinessInsider:

 

 

Едно от първите неща, които може да опитате е да проверите дали самия контакт е в изправност и всъщност проблема да не е в самото зарядно. Ако има бутон за рестартиране на напрежението го натиснете или просто изпробвайте друг контакт. Някои разклонители имат бутони, които трябва да светят, когато са във включена позиция. Проверете също за този детайл.

В много случаи проблема е самият кабел или порт за захранване. Опитайте да изключите вашия конектор от мрежата и да го поставите отново. Твърде многото сгъвания могат да се отразят на работата на кабела, както и всякакви външни влияния, които нарушават цялостта.

Дори най-малкият признак на износване или откриване на малка част от проводника е ясна индикация да си купите нов кабел. Временно решение е да използвате залепваща лепенка, за да скриете изложената на външно влияние част от вашия аксесоар за свързване. Рестартирането на смартфона, лаптопа или таблета също е възможно да отстрани проблема.

 

 

Още от Digital: Как работи зарядното на смартфоните и как да изберем точното зарядно (Видео)