Независимо дали използвате Facebook лично или професионално, важно е да знаете кой посещава профила ви извън вашата група от близки приятели.

 

Хората могат да ви следват тихо и назабележимо, вместо да ви изпращат молба за приятелство (ако профилът ви е по-скоро обществен, отколкото частен), което означава, че публикациите ви ще се показват в техния фийд, без ваше знание.

 

С други думи, може би някои хора виждат вашите обществени актуализации по-редовно, отколкото си мислите. Ако се питате как да разберете кой следва вашия Facebook профил или страница, разгледайте информацията на Business Insider, която дава правилната насока.

Как да видите кой ви следи във Facebook?

1. Отидете в раздела с приятелите си и изберете секцията „More“.

 

 

2. Кликнете върху „Following“.

 

 

3. Превъртете списъка за да видите кой ви следва.

 

 

Оттук можете да изпратите молба за приятелство до всеки, който ви следва, освен ако не са деактивирали тази опция. Facebook ви показва и всички взаимни приятели, които имате. По този начин можете да видите как може да сте свързани и защо този човек може да е започнал да ви следи.

Как да видите кой следва вашите Facebook страници?

Освен да видите кой следва личния ви профил, можете също да проверите кой „следва“ вашите Facebook страници, без да са включени хората, които ги „харесват“. Потребителите на Facebook могат да изберат да „следват“ една страница, без да я харесват. Когато решат да я „харесат“, това автоматично включва и функцията „следвай“, освен ако потребителят не я изключат.

 

 

За да видите кой следва страницата ви, уверете се, че сте в раздела „страница“ в профила си. След това превъртете надолу, докато видите тази секция в дясната странична лента.

Тук можете да видите броя на харесванията на страницата, които сте получили, но също и броя на следващите я. Тези цифри могат да се различават, тъй като, както е споменато по-горе, потребителите могат да изберат или да следват и да харесват, или просто да направят едното или другото.

 

Трябва да направите още няколко стъпки, за да видите точно кой следва вашата страница:

1. Отворете таба „Settings“ на вашата страница.

 

 

2. Кликнете върху „People and Other Pages“ в лявата странична лента.

 

 

3. Превключете менюто, за да изберете „People Who Follow This Page“.


Това ще ви покаже кой понастоящем следва страницата ви.

 

Вижте как да разберем кой ни е блокирал във Facebook