Собствениците на iPhone, които са актуализирали към iOS 14 имат достъп до много нови функционалности. Ако сте получили ъпдейта вероятно сте забелязали наличието на точки със селен или оранжев цвят в горната част на екрана. Обикновено тези символи се показват в горния десен ъгъл и представляват т.нар. "Indicator Lights".

Apple използват този метод, за да информират потребителите, когато мобилно приложение има достъп до камерата или микрофона. Функцията е част от амбициозните планове на компанията да гарантират сигурността на личната информация.

Добре е да знаете, че оранжевите точки са индикация за достъп до микрофона, а зелените, когато софтуер инсталиран на iPhone използва камерата. Трябва да отбележим също, че точката в оранжево ще се появи на дисплея и когато провеждате разговори със Siri функцията.

 

 

Зелената индикация, която виждате в горната част на екрана на смартфоните също така ще се появява или при включване на камерата, или когато снимате и използвате микрофона едновременно. Това е подходящо за създаване на видео със звук или по време на комуникация с FaceTime, съобщава BusinessInsider.

Компанията е избрала системата с точки в различни цветове, за да ви спести постoянното показване на уведомления и нотификации. Можете да плъзнете надолу самата нотификация, за да отворите ControlCenter. Tака ще видите повече информация за името на приложението, което има достъп до камерата или микрофона.

 

 

Ако сте използвали FaceTime например ще видите надпис "FaceTime, recently", който ви напомня, че това е последната програма използвала микрофона или камерата. Функцията е полезна да следите и активността на приложенията от трети страни в iPhone.

 

 

Oще от Digital: Kак да решим най-често срещаните проблеми с всички модели iPhone