Windows 11 oбновява интерфейса с още по-изчистен дизайн, редица нови функционалности, както и оптимизации на лентата със задачи и Start менюто. Компанията потвърди, че реалните актуализации за съвместимите устройства ще започнат през последното тримесечие.

Това ще предостави на Microsoft повече време да отстрани известни проблеми и да предложи най-доброто на потребителите и бизнес средите. Ако планирате да преминете към Windows 11, когато започнат актуализациите вероятно си задавате въпроса дали хардуера ви е съвместим с новия софтуер.

 

Ако отговора ви е положителен е добре да знаете, че вече бяха потвърдени минималните изисквания за операционната система. Компанията е създала и специално приложение с името "PC Health Check", което ще ви бъде много полезно в този случай.

Необходимо е да го инсталирате на компютъра и да се съгласите с условията за използване. След това изберете "Open Windows PC Health Check", за да разрешите проверката и завършете процеса със "Finish."

 

 

Допълнителен прозорец ще се появи на екран, който ви подканва да видите дали покривате хардуерните изисквания на Microsoft за новата операционна система. Кликнете върху синия бутон "Check Now" и ще видите съобщение, коeто потвърждава дали може да инсталирате актуализацията. Повече детайли и информация ще получите от "Check Now" бутона, който е разположен в долната част на текста.

 

 

Oще от Digital: Koга ще започнат ъпдейтите към Windows 11