Facebook News Feed е водещ източник на новини и актуална информация за милиони потребители, чиято основна цел е да ни показва най-релевантното съдържание. Ако използвате активно профилите си вероятно забелязали, че може да видите странни публикации, за които не сте сигурни защо социалната мрежа смята, че ви интересуват. Все пак подбора на съдържание във Facebook става на базата на множество алгоритми и досегашната ни активност, като сега от компанията искат да ни направи съпричастни с този процес. 

 

 

Вече можете да кликнете върху "Why am I seeing this post" секцията, която ще откриете в падащото меню в горния десен ъгъл на дадена публикация и да разберете защо този пост е показан в акаунта ви. По този начин можете лесно да разберете как активността ви с отделни личности или в публична група се отразява на нещата, които виждате във Facebook News Feed. Успоредно с това компанията ще ви улеснява с множество линкове, позволяващи да настроите сами какво съдържание да виждате в социалната мрежа, съобщава SlashGear.

 

 

Новата функция е полезна, тъй като предоставя информация и за рекламите, с които ви таргетира Facebook. Данните разкриват не само причините да ги виждате, но също и детайли за самите рекламодатели. Така например може да разберете дали са ъплоуднали информация за имейла ви, който използвате за достъп до акаунта си. Всички тези промени в менюто с настройки са провокирани от желанието на Facebook да бъдат максимално прозрачни към своите потребители. При всички положения е добре да имаме достъп до подобна информация.

 

Oще от Digital: Как бързо да превключваме между няколко Facebook профила на един компютър