Новите смартфони на Apple са впечатляващи устройства, като този път компанията си е партнирала със Samsung и TSMC в производството на мощните процесори, с които работят iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Aко вече сте си купили някой от тези два модела или планирате скоро да го направите е добре да знаете, че има лесен начин как да разберете с какъв чип е оборудвано вашето устройство. Първото, което трябва направите е да изтеглите приложение с името Lirum Device Info Lite от онлайн магазина на Apple, което можете да направите от този линк, предаде iClarified.

 

Следващата стъпка след като инсталирате заглавието е да го стартирате и да кликнете върху раздела "Моdel Number", който ще откриете в менюто "Home". В случай, че смартфона е iPhone 6s и видите следните цифри N71AP това означава, че устройството се захранва от процесор, който е произведен от Samsung. Другият вариант е името на модела да бъде N71MAP, което е индикация, че той разполага с чип на TSMC, като същото можете да направите и с новия iPhone 6s Plus. 

 

Ако приложението ви покаже N66AP това  ви разкрива, че процесора e на Samsung и респективно N66MAP означава, че използва архитектура произведена от TSMC. По този начин само с няколко кратки стъпки ще можете да разберете повече детайли за една от най-ключовите характеристики на вашия нов смартфон. Предстои да видим дали iPhone 6s и iPhone 6s Plus ще успеят да се превърнат в най-продаваните смартфони на технологичния гигант досега.

 

Вижте каква е цената на iPhone 6s и iPhone 6s Plus в България