Какво можете да направите, ако подозирате, че някой ви е блокирал във Facebook? Това е тревожна перспектива: някой, с когото си мислите, че сте добри приятели, изведнъж започна да ви игнорира. Дали е много зает или ви е обиден за нещо?

 

Ако ви измъчва въпроса: „Кой ме е блокирал във Facebook?“, разгледайте информацията на Make Use Of.

Използвайте функцията за търсене във Facebook

Използвайте полето за търсене в горната част на страницата на профила си, за да извършите търсене с името на заподозрения приятел.

 

 

Ще се появи списък с профили и страници. Кликнете върху „Хора“ и превъртете резултатите. Ако сте били блокирани, профилът на този човек няма да се показва под тази настройка. Но ако търсите в таба „Всички“ много е вероятно неговия профил да присъства тук, въпреки че ви е блокирал.

 

Ако виждате снимка на лицето, което търсите, кликнете върху нея. Ще можете да прегледате частично профила (в зависимост от настройките му за поверителност), ако вече не сте приятели. Но ако сте били блокирани, няма да имате достъп до нищо.

Можете ли да прочетете предишните съобщения в Facebook?

Опитайте се да си спомните всико, което този ваш контакт е писал в профила ви или ако сте забранили на другите да публикуват в хронологията ви, то тогава в профила на някой ваш общ приятел. Това може да е пожелание за рожден ден, празничен поздрав или нещо инцидентно.

 

Тези публикации ще продължат да се виждат независимо от статуса ви на приятелство. Ако обаче сте блокирани, снимката на другия човек няма да се показва или ще бъде заменена с въпросителен знак. Името може да бъде заличено с черна линия.

 

Ако преди това сте говорили с този човек, използвайки услугата "Съобщения" на Facebook, това е друг индикатор, който трябва да проверите. Но трябва да направите това чрез уеб сайта на Facebook, защото приложението все още понякога показва блокирани профили.

 

 

Отидете в секцията „Съобщения“ и кликнете върху „Вижте всички в Messenger“ от падащото меню. Опитайте се да получите достъп до разговора, който сте имали с контакта. Ако сте били блокирани, профилът му няма да се зареди и няма да можете да кликнете върху името му, за да видите профила му.

 

Можете също така да опитате да му изпратите съобщение. Ако сте блокирани, вашите опити ще бъдат неуспешни. Facebook ще ви каже, че има грешка.

Как да бъдете напълно сигурни, че сте блокирани във Facebook?

Единственият начин, по който можете да сте 100% сигурен, е да попитате лицето директно. Но най-вероятно няма да искате да направите това. Ако следвате въпросния човек в други социални медийни приложения, посетете профилите му там. Ако и там ви е блокирал, това е знак, че нещо се е случило; в противен случай може да има друга причина да не го откривате във Facebook – деактивиран профил, недоразумение.

Какво да направите, ако сте били блокирани във Facebook?

Ако се окаже, че някой ви е блокирал във Facebook, вероятно ще бъдете разочаровани и ядосани, особено ако смятате, че не сте направили нищо лошо. Въпреки това, в повечето случаи просто не си заслужава да се притеснявате. Може да е нещо малко, като просто недоразумение. Или пък може да е сблъсък на личности.  Запитайте се дали си струва да се притеснявате. Това е само Facebook, все пак.

 

Да, можете да намерите въпросното лице и да го попитате защо ви е блокирал. Можете да му кажете как се чувствате. Или може просто да го оставите. В края на краищата, защо да рискувате да си навлечете допълнителни неприятности?

 

Вижте 8 полезни трика във Facebook за начинаещи