Google Maps e предпочината услуга за навигация за милиони собственици на смартфони с Android. Компанията постоянно ъпдейтва популярния си софтуер, за да го направи още по-полезен за всички нас. Последното нововъведение в Google Maps e функция, която анализира маршрута ни и ни препоръчва най-доброто време да напуснем локацията и да избегнем трафика. По този начин максимално бързо ще се придвижим до желаното място. Този инструмент е особено полезен в натоварените градски условия. 

 

Услугата и досега ни показваше в цветни графики кога са най-натоварените часове за пътуване, но за в бъдеще в реално време ще ни казва кога е най-добре да тръгнем към вкъщи или офиса. Ако кликнете върху раздела "Directions" в Google Maps вече ще виждате повече информация. В долния ляв ъгъл на "Route info" ще можете да разберете не само необходимата навигация, но също StreetView снимки на кръстовищата, както и препоръчителното време да напуснете мястото, на което се намирате. 

 

 

Google вярват, че ако се доверите на информацията, която ви предлагат ще можете много по-бързо да стигнете до желаната локация. Функцията вече е достъпна за някои потребители и се очаква в кратки срокове да е на разположение за всички собственици на смартфони с Android. По този начин Google Maps вероятно ще се превърне в още по-популярна услуга, като улесни повече хора да се придвижват всеки ден в големите градове. 

 

Вижте как да проследим приятелите си в реално време с Google Maps