Всяко предстоящо пътуване изисква да отделим от свободното си време, за да подготвим своите мобилни устройства, а също и задължително да проверим метеорологичната прогноза, особено в случаите, когато се налага да отсъстваме за по-дълго. Комбинацията от тези два фактора ще ви позволи да бъдете подготвени са всички ситуации и капризи на природата и да се фокусирате изцяло върху по-важните неща, но вероятно сте забелязали, че трудно ще намерите прогноза за повече от един месец напред. Разбира се в повечето случаи това е напълно достатъчно да организирате своето пътуване , но за щастие има уеб сайт, който ще ви позволи да разберете дали ще бъде слънчево или ще вали на избрана от вас дата за цяла година напред, предаде TechCrunch.

 

Името на самата услуга е WeatherPlaner и използва много интересен механизъм, с който може да ви предостави актуална информация за времето за толкова дълъг период. Нейните създатели споделиха, че те анализират 100-годишна метеорологична история на дадена локация, които след това се използват от специален алгоритъм, който е натоварен със задачата да ви предостави прецизна прогноза за цяла година напред. Любопитното е, че независимо от датата и града, които изберете ще видите и информация за времето 10 дни преди и след това, което също е доста интересно и може да ви улесни значително. 

 

В самата търсачка на WeatherPlaner можете да попълните и причината за вашето пътуване, като идеята е така потребителите да могат да планират своята почивка или работен семинар без да се притесняват след колко време смятате да го направите. Иновативната технология на услугата вече се използва за логистично планиране от големи компании като McDonalds и Walmart, които са разработили и собствен интерфейс, улесняващ работата с нея. Ако искате да изпробвате сами възможностите на WeatherPlanner и да видите какво ще е времето на днешната дата след 12 месеца трябва да посетите този линк. 

Вижте най-добрите Аndroid приложения за прогноза на времето