Teхнологиите за виртуална реалност предлагат различен начин за забавление с мобилните устройства. Смартфоните с Android вече предлагат богата колекция от игри и приложения, които поддържат VR ефекти. Все пак трябва да допълним, че не всички устройства с платформата са оптимизирани да показват съдържание с виртуална реалност. Ако не сте сигурни дали вашия модел е съвместим с технологията има как лесно да проверите, като инсталирате допълнително мобилно приложение, предаде TomsHardware.

 

Най-лесният начин да го направите е да дръпнете мобилната версия на популярния инструмент за анализ на данни VRMark, която вече е достъпна в Google Play. Тази програма включва серия от тестове, които проверят производителността на смартфона. Първият от тях се казва Indigo Room и възпроизвежда серия от ефекти с виртуална реалност, за да провери как устройството се справя с тях. Създателите на приложението от UL Benchmarks го оптимизирали за продължителна работа на първата генерация устройства с Google Daydream.

 

 

Вторият се казва Purple Room и е проектиран да натовари в максимална степен хардуера на устройствата. В определени случаи това може да доведе до прегряване и забиване на смартфоните. Последният VR експеримент се казва Amber Room и повечето модели с Android няма да успеят да се справят успешно с него. Това е графична среда, която е проектирана за следващото поколение устройства с виртуална реалност. Мобилното приложение предлага още три различни режима, с които да тествате смартфоните. 

 

Още от Digital: Най-добрите игри за Android с виртуална реалност