Gmail отдавна има функция, която ни позволява да видим, ако в профилът ни е влизано от друго място. Благодарение на нея можем да открием подозрителна активност в акаунта ни и да предприемем необходимите действия да защитим данните си.
 

Ако искате да защитите вашето присъствие в социалните медии, има подобни методи, с които може да се уверите, че никой освен вас не се е логвал във вашите Facebook или Twitter акаунти. Благодарение на Make Use Of можем да разберем кои са те:

Twitter

Отидете в Settings > Your Twitter Data. Ще трябва да въведете паролата си, преди да можете да получите достъп до тази информация. След това ще видите списък с всички устройства, от които е влизано във вашия Twitter акаунт, както и всички приложения на трети страни, на които сте предоставили достъп до профила си. За да отмените достъпа на някое от приложенията, изброени тук, отидете в Settings > Apps и ще можете да отмените достъпа до услугата или приложението, което ви се струва подозрително.

Facebook

Отидете в Settings > Security > Where You’re Logged In. Кликнете върху „Edit“, за да видите всички активни сесии на Facebook. За да излезете от всички активни сесии, кликнете върху „End all activity“ или върху линка „End activity“ до сесията, която искате да затворите.

Facebook може да ви изпрати известие, когато някой влезе в профила ви от неразпознато устройство или браузър. За целта на същата страница, отидете на „Login Alerts“ и изберете дали искате да получите Facebook уведомления или съобщения, ако това се случи.

 

Вижте какви лични данни не е добре да публикуваме във Facebook