Oблачната услуга iCloud на Apple е ключова функционалност на смартфоните и таблетите на компанията, позволяваща потребителите лесно да синхронизират и имат достъп до всичките си файлове, независимо какво устройство използват. Вероятно не знаете, но броя на кражбите на джаджите на компанията намаля драстично след като технологичния гигант реализира премиерата на този продукт. Основната причина за това е, че понякога в интернет можете да откриете атрактивна оферта за покупката на нов iPhone, който е заключен към iCloud, но това ще ви създаде множество проблеми, предаде PhoneArena. 

 

В повечето случаи въпросните смартфони и таблети са откраднати, което е неприятно и трябва да сте много внимателни, за да си спестите възможността да попаднете в подобна ситуация. Добрата новина е, че много лесно можете да проверите дали е така, като това е една от първите стъпки, които трябва да направите след като се сдобиете с нов iPhone или iPad. Ако искате да го направите трябва да влезете в Settings, където да кликнете върху General и да изберете опцията About, където да проверите IMEA и серийния номер на устройството.

 

Следващата стъпка от този процес е да отворите iCloud Activation Lock уеб сайта, което можете да направите на този линк  и да въведете съответния номер. В резултат на това ще разберете дали новото ви устройство е загубено или откраднато, или ще можете спокойно да го използвате като негов бъдеще собственик без да се притеснявате за възникването на проблеми. Следването на тези стъпки ще ви позволи да разберете произхода на вашето устройство, което е доста полезно, ако сте купили от човек, който не сте познавали досега.

 

Вижте какво е iCloud Photo Library и как работи