Всеки път, когато изпратим важен имейл ние губим контрол над него веднага след като сме натиснали бутона ‘Изпрати‘. След като бъде изпратен, получателят е този, който има пълни права над него. Той може да избере да го игнорира и никога да не го отвори, да го прочете по-късно или да го отвори, но да не бърза с отговора си.

 

А ние чакаме без да знаем какво се случва с имейла ни. Интернет обаче предлага решение на всеки проблем, както и на този, разбира се. И така, как да разберем дали изпратен от нас имейл е бил отворен?

 

От PC World ни препоръчват да използваме един лесен за използване инструмент, наречен Sidekick. Ето какво още трябва да знаем:

 

1. Sidekick е плъгин за Chrome, който се свързва с вашия Gmail акаунт и ви дава възможност да проследите какво се случва с имейлите, които сте изпратили.

 

2. След като инсталирате плъгина и го свържете към Gmail всеки път, когато се отвори някой от имейлите, които сте изпратили ще получавате уведомление, в горния десен ъгъл на екрана. Хубавото е, че ще получавате известия всеки път щом бъде отворен ваш имейл, не само първия път. Можете да видите къде се намира получателя, когато отваря електронната си поща, както и какво устройство използва.

 

3. Когато се регистрирате, вие имате възможност да използвате безплатната версия на Sidekick, която обаче ограничава броя на уведомленията които може да получите за един месец до 200. Това е достатъчно, може би за повечето хора, които биха използвали инструмента за тяхна лична сметка в Gmail. Ако това не е достатъчно за вас, можете да преминете към платената версия за $ 10 на месец, или като отправите покана към приятел. Всеки път, когато ваш приятел се присъедини, вие и вашият приятел получавате един месец неограничени по брой уведомления, безплатно.

 

Вижте още десет полезни функции в Gmail, които е добре да ползвате