Всеки, който някога е въвеждал сложна и дълга парола на мобилно устройство, ще ви каже, че това упражнение не е никак лесно. От PC World обаче ни напомнят, че в приложението Chrome за Android има вграден мениджър на пароли.

Той може да ви помогне при управлението на паролите, защото има функция за автоматичното попълване на данните за вход. Трябва обаче да имате предвид, че запазването на паролите в устройството ви има някои очевидни недостатъци, а сигурността е една от тях.

 

 

Въпреки че Chrome не показва вашите пароли, всеки който има достъп до смартфона ви, ще бъде в състояние да влезе в тези акаунти, за които Chrome помни паролите ви. Ето защо ако решите да се ползвате от тази функция, ще трябва да зададете парола на телефона си или още по-добре да криптирате данните на вашето устройство.

 

 Стъпка 1:

За да започнете, първо проверете дали функцията ‘Saved Passwords’ в Chrome е активирана. За целта отворете Chrome на телефона си, след това натиснете бутона ‘Menu’ в горния десен ъгъл на екрана, след това изберете ‘Settings’.

 

Стъпка 2:

Превъртете надолу до ‘Save passwords’. Ако опцията е изключена, включете я като докоснете ‘Save passwords’.

 

 

Стъпка 3:

За да изпробвате как работи функцията, отидете на сайта, в които имате акаунт и влезте с вашите потребителско име и парола. След като го направите, Chrome ще ви попита дали искате да запази вашата парола. Ако натиснете ‘Yes‘ Chrome ще я въведе следващия път вместо вас; ако натиснете ‘Never ‘ браузърът ще ви остави сами да въвеждате паролата си. Докоснете ‘Х‘, ако просто не искате да давате отговор в момента.

 

Стъпка 4:

Ако искате да видите кои пароли е запомнил Chrome, върнете се в Menu > Settings > Save passwords и вижте списъка.

 

 

Стъпка 5:

Ако решите, че вече не искате Chrome да помни определена парола, лесно можете да му наредите да я забрави. Докоснете името на сайта, за който искате Chrome да забрави вашите данни за вход, а след това натиснете бутона ‘Delete’.