Apple е компания, която винаги е обръщала голямо внимание на сигурността на своите потребители. Затвореният характер на iOS често е обект на критики, но е водеща причина iPhone да предлага оптимална сигурност срещу хакерите. Eдин от полезните съвети е да спрете да споделяте локация с приложения на трети страни, което може да ви навлече доста неприятности.

Ако имате съмнения или просто искате да гарантират, че данните за местата, които посещавате няма да стане достояние на други хора най-добре е да контролирате данните в Location Services. Ето как да го направите и да видите кои приложенията споделят информацията с вашия смартфон, според 9to5mac:

 

 

Kак да спрете Location Services

1. За да спрете Location Services е необходимо да отворите меню Settings и да изберете Privacy.

2. Kликнете върху "Location Services" в горната част и потвърдете с опцията "Turn Off".

3. Преместете слайдера на позиция "Switch Off" до полето "Location Services" в горната част.

Имайте предвид, че с тези стъпки ще спрете споделянето на локацията, което може да наруши нормалната работа на някои приложения. Въпреки това Apple ще осигурят частичен достъп до данните, когато използвате Find My Phone функцията, за да откриете изгубения смартфон.

 

Kак да видите кое приложения има достъп до локацията

Ако искате да видите кои приложения получават информация за локацията трябва да отворите менюто с настройки и да изберете "Privacy>Location Services". В този случай, обаче функцията "Location Services" трябва да бъде включена.

Всяко едно приложение показано в списъка предлага четири допълнителни опции за контрол: "Never", "Ask Next Time", "While Using The App" и "Always".Предвидена е и опция да давате достъп до локацията на определени приложения със слайдера "Precise Location".

 

Още от Digital: Как да отмените абонаменти за приложения на вашия iPhone