Google Maps е уникална платформа за навигация с разнообразие от полезни функции за откриване на бързи маршрути и организиране на пътуването. Компанията също така използва сензорите в устройствата на потребителите, за да разбира каква е пътната обстановка. 

Именно така Google ни предоставят актуални данни за трафика, когато пътуваме. Teзи данни са изключително полезни, особено когато посещаваме непознати градове. За да ни улеснят от компанията използват различни цветни маркери, за да обозначават зоните, в които трафика е най-натоварен. 

Ако искате да проверите тази информация трябва да направите само няколко кликвания в менюто на Google Maps от смартфона или компютъра. Ето как да видите трафика в реално време в популярното приложение, според BusinessInsider:

 

Как да видите актуалния трафик от мобилната версия на Google Maps 

 

1. Стартирайте приложението Google Maps на смартфона. 

2. Изберете "Overlay" иконата, която ще видите в горния десен ъгъл. 

3. Кликнете върху секцията "Map Details" и отворете "Traffic".

 

 

След като го направите ще видите актуални детайли за трафика във вашата локация. Имайте предвид, че Google Maps маркира всички пътища, за които е налична информация в зелен цвят.

Преминаването към жълти, оранжеви и червени нюанси е индикация колко е натоварено движението в съответните участници, като респективно червеното е свързано с най-големия възможен трафик.

В случай, че не виждате подобни данни вероятно имате проблеми с мобилния интернет или обхвата на мрежата.

 

 

Как да проверите трафика в Google Maps от компютъра

 

1. Отворете Google Maps в предпочитания браузър.

2. Изберете "Hamburger" менюто с три хоризонтални черти в горния ляв ъгъл.

3. Натиснете "Traffic" от падащото меню, което ще зареди информация за актуалния трафик. 

 

 

Oще от Digital: Google Maps вече ще ни показва по-детайлни карти