iPhone е символ на иновациите в технологичната индустрия и продължава да впечатлява със своя уникален дизайн, интуитивен интерфейс и бърза скорост на работа. Независимо от хардуерните подобрения на Apple, обаче колкото по-активно използвате смартфоните, толкова по-бързо се изразходва батерията.

Вероятно знаете, че многобройните цикли на зареждане и разреждане влияят на жизнения цикъл на батериите. С течение на времето този компонент на смартфоните започва да губи част от оптималните си характеристики, което е напълно естествен процес. Apple предлагат опция да проверите в какво състояние е батерията на iPhone.

Тази функция дебтира в iOS 14.5 и е най-лесният начин да разберете дали се изразходва твърде бързо енергията на вашето устройство или всичко е наред. Компанията предоставя графики, показващи как работи батерията за период от 24 часа или 10 дни, което включва последните няколко зареждания.

 

 

Първата стъпка е да отворите меню "Settings" и да изберете "Battery" раздела. Това ще ви предостави детайлна информация за начина, по който сте използвали вашия iPhone през последното денонощие или 10-дневен период. Oбърнете внимание на секция с името "Battery Health", която предоставя кратък анализ на батерията на вашето устройство.

Дори и да не работи на 100% това не означава, че не може да се възползвате от маскималната производителност, която предлага. Все пак може да забележите по-дълго време за стартиране на приложения, по-бавно скролване, намален звука на високоговорителя и др. Ако жизненият цикъл на батерията е над 80% можете да сте спокойни за бъдещото представяне.

 

Oще от Digital: Как да използваме различен размер на шрифта в приложенията за iPhone и iPad