Съвременните Wi-Fi рутери са достатъчно добри да осигурят сигнал дори в най-големите помещения. Въпреки това винаги има физически фактори, които биха могли да създадат проблеми с връзката. Ако сте собственик на устройство с Windows можете лесно да проверите точно каква е силата на Wi-Fi сигнала, който използвате от менюто.

 

Най-бързият начин е да отворите System Tray иконата от десктопа, която предоставя полезни данни за безжичната връзка към интернет. В случай, че искате да получите повече информация е необходимо да следвате няколко последователни стъпки. Ето и кои са те, според MakeUseOf:

 

1. Уверете се, че се намирате в обхвата на локална Wi-Fi мрежа и компютъра ви е свързан към нея. 

2. Въведете командата "cmd" в Start Menu, за да отворите Command Prompt прозореца.

3. Напишете в панела "netsh wlan show interface".

4. След като го направите ще се появи меню с детайлна информация за мрежата, която използвате.

5. За да проверите силата на сигнала погледнетe данните в раздела "Signal".

 

 

Aко не сте доволни трябва да отделите време, за да подобрите скоростта на Wi-Fi връзката на компютъра. Така например можете да доближите устройството си максимално близо до самия рутер. Имайте предвид, че стените и другите дебели повърхности могат да повлияят негативно на сигнала. Местете се помещението и проверявайте с командата "netsh wlan show interface" къде е най-добър сигнала. Друг добър съвет е да си купите Wi-Fi разширител, който допълнително може да подобри връзката. 

 

Oще от Digital: Мicrosoft искат да въведат месечни платени лицензи за Windows