Google Chrome е най-популярният браузър, независимо дали сърфирате от смартфона или десктоп компютрите. Това един от най-успешните продукти на компанията, тъй като вече се използва от над 3 млрд. потребители в глобален мащаб. Вероятно сте запознати с лесния за използване интерфейс на Chrome и разнообразните функции, които предлага.

Ако използвате браузъра активно вероятно сте предоставили достъп на някои страници до локацията. Това може е да е полезно, но също така крие рискове. Добрата новина е, че Google Chrome предлага пълен контрол, включително и списък със сайтовете, които виждат къде се намирате. Ето как да проверите страниците с достъп до локацията, според HowToGeek:

 

1. Oтворете Google Chrome.

2. Кликнете иконата с три точки в горния десен ъгъл.

3 Изберете от падащото меню раздела Settings.

 

 

4. От менюто с настройки изберете "Privacy and Security" опцията в левия панел.

 

 

5. Следващата стъпка е да кликнете върху "Site Settings".

 

 

6. Oткриийте "Permissions" раздела и изберете "Location".

 

 

На екрана ще видите списък със страниците, които имат достъп до локацията на вашето устройства. Имената им са достъпни в "Allowed to see your location" панела на браузъра.

 

 

Можете да блокирате данните за локацията за индивидуални страници. Това може да стане като кликнете върху името на сайта и изберете "Block" опцията от менюто.

 

 

Собствениците на устройства с Android трябва да отворят Settings и да изберат "Site Settings" секцията ев раздела Advanced. След това от "Location" менюто ще видите всички сайтове с достъп до локацията подредени в "Аllowed" секцията. Кликнете върху името на страницата и с "Block" бутона ще спрете споделянето на данни с този сайт.

 

Oще от Digital: Google Chrome ще позволи да заключваме табове в инкогнито режим