Уведомленията от приложенията, които виждаме на началния екран са важен елемент от преживяването, което предлагат смартфоните. Съобщенията позволяват бързо да следим съобщенията чатовете с различни контакти и да сме винаги в час с актуалните събития. Нотификациите са полезни в доста случаи, но също така могат да бъдат доста досадни.

Винаги можете да намалите звука, за да не чувате постоянно характерния звук от уведомленията. Смартфоните с Android предлагат и лесен начин да изберете различна мелодия за входящите нотификации. Това е подходящо решение, ако ви е омръзнало да чувате един и същи звук, когато получавате съобщение в мобилните приложения.

Всяко устройство има собствен каталог от звуци, но най-вероятно ще разполагате с достатъчно разнообразие от налични мелодии. Ето как да отворите списъка с налични звуци за нотификации за Android, според HowToGeek:

 

 

1. Плъзнете пръста си от горната към долната част на екрана

2. От падащия прозорец изберете иконата с форма на зъбно колело.

3. След като отворите менюто с настройки открийте "Sound" или "Sound and Vibration".

 

 

4. Намерете субменю "Notification Sound" или "Default Notification Sound". Опциите са различни при някои производители на Android. Възможно е да се наложи да отворите "Advanced" секцията, за да продължите.

 

 

5. Остава да преслушате и изберете предпочитания звук за уведомления от наличния списък.

 

 

6. Предвидена е опция да създадете собствена мелодия, като изберете "+" бутона. Ако не го откривате проверете в "My Sounds" секцията.

 

7. Запаметете промените с бутона "Save", за да финализирате процеса.

 

 

Oще от Digital:  Как да направим Android смартфона си по-ефективен