Приложението за клавиатура на телефона ви може да е остаряло, неефективно или по-лошо, несигурно. Ако смартфонът ви е вече стар модел и не сте актуализирали приложението дълго време, може би е дошло време за промяна към по-добро. Когато става дума за клавиатури за Android, има по-добри, по-бързи и по-сигурни опции от които може да се възползвате, припомнят от makeuseof.

Изпробвайте приложение за клавиатура от трета страна

Преминаването към друга Android клавиатура няма да ви струва нищо. Всъщност това ще ви направи по-продуктивни. Ще можете да пишете по-бързо и ще имате бърз достъп до емоджи и GIF.

 

В Play Store ще откриете много приложения за клавиатури, като Gboard, Swiftkey, Slash, Swype, Fleks и др.

Как да активирате нова Android клавиатура?

Когато стартирате приложение за клавиатура за първи път, то ще ви води през процеса на активиране на нова клавиатура. Това трябва да се направи от настройките. Инструкциите могат да се различават според версиите на Android и кожите на производителя. Ако не можете да намерите конкретно меню, опитайте да потърсите "клавиатура" в приложението „Настройки“.

 

Стъпка 1: Отворете приложението „Settings“ и изберете „Language & Input“.

Стъпка 2: От този списък кликнете върху „Virtual Keyboard“.

Стъпка 3: Тук ще видите списък с активни клавиатури. Докоснете „Manage Keyboard“s.

Стъпка 4: Натиснете слайдера до името на клавиатурата, за да активирате съответната клавиатура. Ще забележите, че активирането на виртуална клавиатура в настройките всъщност не замества клавиатурата. Трябва да направим това ръчно.

Как да промените Android клавиатурата си?

Можете да отидете до конкретно приложение за клавиатура, за да го активирате, или можете да направите това направо от изгледа на клавиатурата.

 

Стъпка 1: Отидете в лентата за търсене, за да активирате клавиатурата.
Стъпка 2: Когато клавиатурата е видима, в долния десен ъгъл на навигационната лента ще намерите икона с малка клавиатура. Докоснете я.

Стъпка 3: Ще се появи изскачащия прозорец „Change keyboard“. Всички активирани клавиатури ще се показват в този списък. Докоснете клавиатурата, на която искате да превключите. Ако искате да използвате няколко клавиатури, запомнете този бутон като бърз начин за преминаване между всички активирани клавиатури.

 

Вижте 5 полезни Android функции, които е добре да пробвате