Android устройствата ви позволяват впечатляващо количество от функции и персонализации, като не говорим само за мелодии и картинки. Тук можете да промените размера на шрифта, използван в менютата. Това ще ви помогне за търсения в интернет , когато изпращате имейл или когато пишете текст. Това ще ви бъде от полза, ако намирате, че текста на устройството ви е твърде малък.

 


Всичко това отнема изключително малко време като настройки. Business insider ни показват как да го направите.
Отворете „Настройки“ и докоснете „Функции за достъпност“. Докоснете след това „Размер на шрифта“. В зависимост от вашето устройство, тази опция може да бъде скрита в подменюто „Дисплей и яркост“. Имате също така и скала, с която можете да изберете големината, която искате точно. Така вече можете да увеличите размера на текста на своя дисплей. Тази екстра е много подходяща и за по-стари хора.
В менюто „Достъпност“ имате и още куп други настройки, от които можете да се възползвате. Това са например „Текст към говор“, където можете да запишете глас, който да конвертирате в текст. Много полезна функция, особено когато сте на път и нямате време да пишете.

 


Можете да коригирате цветовете на своето устройство, ако ви се вижда, че то не е с реално цветопредаване. Имате функция за увеличавате мащаба на екрана ви. Това става като натиснете три пъти върху дисплея на устройството.
Също полезна фукция е инвертиране на цветовете, която прави бялата част на екрана ви в тъмен цвят. Това ви помага за по-голяма автономия на смартфона ви. Също полезна фунция, която може да използвате е „Текст с висок контраст“. Това ви помага да виждате добре дисплея, дори когато е осветен от ярко слънце.
Така с няколко лесни стъпки, можете да се възползвате от тези интересни и улесняващи живота ви фунцкии.

Още от Digital: Как да използваме функцията за разделяне на екрана в смартфон с Android