YouTube се справя доста добре с осигуряването на бързо зареждане на клиповете и високото им качество. Но все пак има ситуации, в които видеото или не зарежда достатъчно бързо и прекъсва, или качеството е твърде ниско и не се подобрява. За щастие YouTube предоставя възможност на потребителите да променят качеството на клиповете винаги, когато поискат. CNET показва как се прави това на телефон, телевизор и лаптоп.

 

Кога да изберем по-ниско качество на клипа? Това е подходящ избор, когато интернет връзката не е достатъчно бърза или искаме да спестим от мобилен трафик. Колкото по-ниска е резолюцията и качеството, толкова по-малко данни се използват.

 

Когато потребителят смени настройките на качеството лично, YouTube ги запомня за всяко следващо влизане от това устройство. Те ще се активират автоматично, но също така порталът ще е и с активен режим за автоматична промяна на качеството, ако прецени, че връзката позволява по-висока резолюция или обратното – не е достатъчно добра и е нужна още по-ниска степен.

 

Как да променим настройките на видео качеството от смартфон

Много хора използват YouTube предимно от телефона си, при това и за слушане на музика в движение. В такива ситуации няма нужда да се използва най-високата резолюция, защото това ще хаби повече батерия и трафик. Как се променя качеството на клипа.

 

  1. Отваряме приложението YouTube и  пускаме избран клип. Натиска се бутонът с трите точки в горния десен ъгъл.
  2. Избираме опцията Качество (Quality) от появилото се меню.
  3. Избираме желаното качество,144p е най-ниското качество, като наличните опции нагоре варират според това в каква резолюция е качено видеото. Тя може да достига и 2016p (4K).

 

 

Как да се подобри качеството на смарт телевизор

  1. Отваряме приложението на  телевизора и пускаме избрания клип.
  2. Избира се бутонът с трите бели точки и текста „Още“ (More) в долния десен ъгъл.
  3. Избира се Качество (Quality) и желаната резолюция. Колкото по-висока е тя, толкова по-добро ще е качеството на картината на телевизора.

 

 

Как да се промени резолюцията на YouTube на компютър

  1. Отваряме  сайта на YouTube и се пуска избраният клип.
  2. Избира се бутонът със зъбно колело в долния десен ъгъл на видеото.
  3. Избира се Качество (Quality) и желаната резолюция.