Samsung Bixby е гласова услуга с изкуствен интелект за смартфоните на компанията, която може да се стартира с допълнителен хардуерен бутон. Много от собствениците на устройствата, обаче биха искали да имат възможността по този начин да отварят други мобилни приложения. Вече ви информирахме, че Samsung ще ни позволят да персонализираме Bixby бутона в смартфоните Galaxy. Tази функционалност скоро ще е налична и за по-старите смартфони Galaxy. 

 

Компанията вече започна да разпространява ъпдейт за Bixby, който е наличен за популярни модели като Galaxy Note 9, Galaxy Note 8, Galaxy S9/S9+, но също Galaxy S8 и Galaxy S8+. След като актуализацията е достъпна за вас ще има как да настроите бутона да отваря мобилно приложение по ваш избор, когато натиснете бутона Bixby. Първата стъпка е да актуализирате Bixby от Galaxy Store и да отворите менюто с настройки на своето устройство.

 

 

Отворете "Settings>Advanced Features>Bixby Key", където ще може да изберете приложението, което искате да стартирате с бутона Bixby. Може да уточните дали това да става с едно или две натискания на самия бутон, предаде SamMobile. Добре е да знаете, че опцията, която не изберете ще продължи да стартира Bixby Home, а продължителното натискане ще активира Bixby Voice. Все още не е възможно да стартирате Google Assistant от бутона Bixby.

 

Още от Digital: Ето как Samsung тества новите смартфони