Повечето от вас знаят, че клавиатурата на английски език не е единствената, която може да се използва на вашите Android устройства. За да смените езика, на който предпочитате да пишете спомага вграденото приложение за Android смартфони Gboard. То ви позволява лесно да добавите езици и да превключвате между различни езикови клавиатури.
Когато добавите нов език на клавиатурата, Gboard ви позволява да изберете как да изглежда и дали искате той да е вашият основен или вторичен език за писане. След като го добавите можете да сменяте напред и назад само с няколко докосвания.
Най-доброто от всичко е, че смяната на езици или добавянето им не прави нищо, което да повлияе на зададения от вас език на самия телефон. Това прави този метод също идеален за хората, които искат да научат нови езици.
Ето как в няколко стъпки Business Insider ни показват как да направим това.

 


Първо добавете нов език в Gboard. Отворете подменюто „Настройки“ и от менюто изберете „Система.“ След като го отворите ще ви излезе подменю „Езици за въвеждане“. Там ще намерите подменю „Клавиатури“. След което ще стигнете до приложението Gboard.
След това натиснете „езици“ и в долната част на менюто докоснете бутона „Добавяне на клавиатура“. Изберете типа клавиатура, която искате да използвате, след което натиснете „Готово“. Като направите това, лесно можете да превключвате между различни клавиатури във всяко приложение, което използвате. Просто натиснете и задръжте на интервала и изберете от изкачащото меню, коя точно искате да използвате.

 

 

Можете също така да променяте подредбата на бутоните съответно при английска клавиатура „QWERTY”, “AZERTY” и тн. или на български „БДС“. Имате опция да променяте и скоростта на ръчното писане, както и ширината на чертите при писане с ръка. Всеки език има различна персонализация и подредба на клавиатурата.
Gboard е лесно и забавно приложение, което може да ви помогне да персонализирате своето Android устройство по уникаен за вас начин.

Още от Digital: Ето как Google ще ни помага да си спомним какво сме търсили в браузъра Chrome