Смартфоните са идеални за младите хора. За съжаление, обаче тези устройства не са пригодени за използване от по-възрастното поколение. Не е удобно да търсите очилата си всеки път когато някой ви изпрати съобщение, нали?

 

Ето защо информацията на Make Use Of за това как да пригодим смартфона за използване от възрастни хора е толкова ценна.

 

Как да направите клавиатурата по-голяма

Има две възможности: да преоразмерите клавиатурата по подразбиране Gboard в по-голям мащаб или да изтеглите клавиатура на трета страна. Ако телефонът няма предварително инсталирано приложението Gboard, първо трябва да го инсталирате от Play Store.

 

За да направите Gboard клавиатурата по-голяма, първо трябва да отворите приложението. Можете да го направите, като докоснете на място, където можете да пишете, като в чат поле за съобщения. Когато се появи клавиатурата, натиснете и задръжте клавиша със запетаята. Ще видите две зелени опции, които се появяват над клавиша: зъбно колело и кутия. Плъзнете пръста си, който е на клавиша със запетая, към зъбното колело, след което го освободете.

 

В менюто, което се появява, докоснете „Preferences“ и след това изберете „Keyboard Height“. На плъзгача, който се показва, плъзнете точката до „Extra Tall“. Докоснете „OK“.

 

Сега ще имате изключително голяма клавиатура, която улеснява въвеждането на текст. Клавиатурата обаче сега ще заема повече място от екрана.

 

Как да изтеглите по-голяма клавиатура за Android от Play Store

Ако клавиатурата по подразбиране на Android не отговаря на вашите нужди, защо да не опитате с нова? Има няколко клавиатури с големи бутони за Android. Тези по-специално се открояват от останалите:  SwiftKey Keyboard, Huge Keyboard, 1C Big Keyboard, MessagEase Keyboard.

 

Как да направите иконите по-големи

Ако иконите на вашия начален екран изглеждат прекалено малки, можете да кажете на Android да ги увеличи. За да направите това, извикайте списъка с приложения на телефона си и докоснете „Settings“. След това изберете „Display“ и намерете падащото меню „Advanced“ в долната част.

 

Докосването на Advanced ще разкрие нови опции. Намерете „Display Size“ и докоснете опцията. След това плъзнете плъзгача на този екран до „Large“. Сега телефонът ви ще показва UI елементите в по-голям мащаб, включително иконите на вашия начален екран.

 

 

Кой е най-добрия телефон за възрастен човек

Няма как конкретен модел телефон да бъде обявен за най-добър за използване от възрастни хора, тъй като всеки модел се фокусира върху нещо различно. Някои телефони ще имат по-големи бутони, докато други имат вградена SOS аларма, за спешни ситуации. Най-добре е да се опита е да си дадете сметка какво трябва да постигнете с този телефон и да купите модел, който отговаря на вашите нужди.

 

Вижте какво трябва да имаме предвид когато избираме нов смартфон