Тези два месеца работа от къщи може би ви са се сторили безкрайни. Е, няма как, нещата може би ще продължат в този ритъм още дълго време за някои от нас.

След тази продължителна употреба на старата ви уеб камера може би сте решили, че тя вече е за смяна, но не бързайте да харчите парите си, преди да сте разгледали информацията на Android Police, за това как може да превърнете смартфона си в уеб камера.

Настройки

 

Първо, ще трябва да решите дали искате вашето мобилно устройство да се свърже с вашия компютър и да действа като негова уеб камера или да действа като самостоятелна камера.

Ако предпочитате да използвате телефона си като уеб камера към компютъра си, ще трябва да инсталирате приложение като DroidCam или Iriun както на вашето Android устройство, така и на вашия Linux, Mac, Windows или Ubuntu компютър. Тези приложения позволяват на компютъра ви да разпознава телефона ви като уеб камера, стига да са свързани или чрез USB или през същата безжична мрежа. Освен това тези приложения са доста лесни за използване.

Ако решите да използвате телефона или таблета си за конферентни разговори, ще трябва да изтеглите приложението за избрания от вас конферентен клиент - Skype, Google Meet, ZOOM Cloud Meetings.

Без значение какво предпочитате, добра идея е всичките ви устройства да бъдат включени в захранването, тъй като тези видео разговори използват много батерията.

Светлина и помощни аксесоари

Добре е да си набавите LED лампа, която да поставите на бюрото или на масата до вас. Що се отнася до стойката, изберете малък статив, който спокойно ще може да се разположи до вас. Добри варианти са GorillaPod на JOBY и GripTight продуктите. Ако няма маса или бюро до вас, може да купите голям статив. Важното е, телефонът ви да остане неподвижен дълго време.

Не забравяйте да изпробвате настройките си, преди да влезете в първата си онлайн среща. Трябва ли да се наклоните или да седнете точно отпред? Регулирайте наклона на телефона и лампата. Може би светлината е твърде силна за очите ви? Някаква пергаментна хартия,  може да ви помогне да я разпространите.

Аудио

Ако телефонът ви има жак за слушалки, възползвайте се от него. Ако ли не, може да си изберете Bluetooth слушалки с активно шумоизолиране.

 

Вижте Google Hangouts срещу Skype – какви са приликите и разликите между двете услуги