Лаптопите с Chrome OS се промениха доста през последните няколко години и продължават да привличат вниманието на потребителите главно с лесния за използване интерфейс и достъпната си цена. Единствената възможност да изпробвате възможностите на уеб базираната платформа е да си купите хромбук, тъй като Google не позволяват да я инсталирате безплатно от интернет. Благодарение на разработчика Neverware всеки от нас разполага с начин как да превърне своя лаптоп в устройство с Chrome OS, като единственото, което трябва да направите е да инсталирате приложението CloudReady, съобщава Gizmodo. 

 

От своя страна то е оптимизирано да работи с повечето модели с Windows OS и Mac OS X произведени след 2007г., но може и да не е съвместимо точно с вашия модел, като е добре да знаете, че инсталацията ще изтрие цялата ви информация. Първото нещо, което ви трябва е USB флашка с 8GB или 16GB вградена памет, както и CloudReady .bin файла, който трябва да дръпнете предварително от официалния уеб сайт на Neverware. Следващата стъпка е да използвате инструмент с името Chromebook Recover Utility oт онлайн магазина за приложения на Chrome, за да създадете Bootable устройство, с което да инсталирате CloudReady на своето устройство.

 

След като сте готови трябва да кликнете върху долния десен ъгъл на интерфейса на приложението и от допълнителното меню, което се показва да изберете "Install CloudReady" и да дадете разрешението си инсталацията да изтрие цялата информация на вашия хард диск. Трябва да отбележим, че по този начин ще можете да работите с Chromium OS версията, която включва повечето функционалности на Chrome OS, но може да има някои неща, които не работят по същия начин. Все пак това е бърз и удобен начин да тествате сами платформата на Google и да разберете дали тя отговаря на нуждите и очакванията ви.

 

Вижте осем полезни клавишни комбинации за лаптопи с Chrome OS