Днешните смартфони ви позволяват да правите всевъзможни гениални неща, сред които функцията им на телефони е сред най-малко интересните.

 

Ако наскоро сте си купили нов модел смартфон или таблет и търсите приложения на старото си устройство, вижте каква идея ни дават от Make Use Of. От медията ще ни покажат как да превърнем Android джаджа в мишка или клавиатура за PC.

 

1. Intel Remote Keyboard

Ако притежавате Android телефон и Windows компютър с Intel чипсет, можете да контролирате компютъра си с джаджата си с помощта на приложението на Intel, Remote Keyboard. Изтеглете и инсталирайте приложението на мобилното си устройство, а след това и Intel Remote Keyboard Host на вашия Windows PC. Уверете се, че Android и Windows устройствата са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа. След това вашият Windows компютър ще покаже QR код, който трябва да сканирате с камерата на вашия Android телефон (като следвате инструкциите на екрана) и двете устройства ще бъдат сдвоени. Можете да използвате смартфона или таблета в портретен или пейзажен режим. За съжаление обаче, Intel ви принуждават да използвате тяхната клавиатура и не можете да използвате някои от най-добрите клавиатури налични за Android. Освен това не можете да регулирате чувствителността на тракпада или ускорението на мишката.

 

2. Remote Mouse

Всички ограничения на приложението Intel Remote Keyboard ще отпаднат ако използвате платеното приложение Remote Mouse. С него получавате удобно Spotify дистанционно, уеб дистанционно, и много повече. За да отключите цялата функционалност на приложението ще трябва да платите между $4 и $12.

 

Вижте 5 начина да споделите бизнес презентация от смартфона си