Смартфоните на Samsung са оборудвани с едни от най-добрите камери в индустрията, Компанията има силно присъствие сред устройствата от средния ценови клас. Представителите на Galaxy A серията също се отличават с възможностите за мобилна фотография, които предлагат на потребителите.

Aко често правите снимки може да ви се е случвало докато опитвате да уловите перфектния кадър да не ви е удобно да натиснете самия бутон на камерата. Дори и да снимате втори път е възможно да изпуснете важен момент или интересен селфи ефект. Едно от решенията е да преместите камера бутона на по-удобна позиция.

Това може да стане с няколко кликвания в менюто на смартфоните на Samsung. Ето как да го направите, според HowToGeek:

 

1. Oтворете камера приложението на смартфона.

 

 

2. Изберете иконата със зъбно колело в горния ляв ъгъл.

 

 

3. Скролнете в менюто, докато не откриете опцията "Shooting Methods".

 

 

 

4. Преместете слайдера на "Floating Shutter Button" в активна позиция.

 

 

След това отново се върнете към камера приложението. Този път ще забележите белия бутон да е подвижен и да може да се мести на всяка позиция на екрана. Oстава само да го поставите на локация, която ви е удобна, за да може да снимате.

 

 

Функцията може да е доста полезна, особено когато сте в движение и нямате много време. Гореизброеният метод ще ви предостави необходимата гъвкавост, за да може да направите перфектния кадър.

 

Още от Digital: Всички смартфони на Samsung от серията Galaxy A ще имат камери с оптична стабилизация през 2022г.