Google Play е най-сигурната платформа за изтегляне на приложения за устройствата с Android. Всеки профил в Google запазва информация за всички смартфони, с които сте се логвали в онлайн магазина. Това е полезно, тъй като се запазват настройки, които позволяват да използвате множество устройства с един профил.

Ако сте твърде активен потребител е възможно списъка със смартфони в Google Play да е твърде дълъг, което да създаде объркване при управлението на всеки смартфон или таблет.  Google са предоставили доста удобен панел, с който да премахнете или редактирате настоящо устройство за достъп до Google Play.

Ето как да го направите, според NextPit:
 

 

1. Отворете Google Play в предпочитан уеб браузър и кликнете върху малката икона с форма на зъбно колело в горния десен ъгъл.

2. Когато отворените"Settings" субменюто ще видите списък с всички устройства, които са се регистрирали в Google Play от вашия профил.

3. Ако използвате бутона за редакция в дясната част на панела на всяко устройство можете да редактирате името на всяко устройство. По подразбиране се използва името на модела или Unknown Device.

4. Предвидена е опция да скривате устройства в менюто, което може да стане с премахване на отметката от Show/Don't Show in menus ("Да се показва в менютата") във Visibility таба.

5. Трябва да изберете "Update" (Актуализиране) бутона в долния десен ъгъл, за да запазите промените.

 
Oще от Digital: Как да изтегляме приложения без да използваме Google Play