Докато сърфираме в интернет попадаме на нежелани реклами, на които се дразним. Но какво да кажем за зловредния софтуер, който може да се промъкне без да разберем в системата ни и да ни причини куп неприятности в последствие?

Това обикновено се случва с повечето хора в ежедневието им. С нарастващото използване на интернет опасността от заразяване на компютрите ни с шпионски софтуер, рекламен софтуер и зловреден софтуер се увеличава.

И въпреки че има различни инструменти на разположение, които гарантират премахването на зловредния софтуер, избора на най-добрия вариант за мнозина е труден. Предлагаме ви съветите на PC World за това как да премахваме зловреден софтуер от компютъра си.

Spybot

Spybot е един от най-добрите всичко-в-едно решение за премахване на зловреден софтуер. Програмата предлага възможност за блокиране на трета страна бисквитки и ви предупреждава за потенциално опасни сайтове. Тя сканира и за руткит вируси и ги премахва ако открие такива. Програмата има платена и безплатна версия.

Malwarebytes Anti-malware

Malwarebytes Anti-malware премахва рекламен софтуер, шпионски софтуер и други видове заплахи като вируси, троянски коне и руткитове. Това е цялостно решение за защита на системата от всякакъв вид опасности. Докато разглеждате сайтове в интернет, този софтуер ще ви известява за всички предстоящи опасности. Софтуерът има интерактивен интерфейс, който е лесен за използване и разбираем. Приложението е съвместимо с Windows XP / Vista / 7/8 / 8.1 и има платена и безплатна версия.

SuperAntiSpyware

SuperAntiSpyware е друго много добро решение за премахване на нежелани програми от компютъра ви. Софтуерът е лесен за използване и предоставя възможности за защита в реално време, като блокира злонамерени заплахи и ви известява чрез имейли. SuperAntiSpyware е съвместима с Windows XP/Vista/7/8/8.1.

Ad-Aware

Ad-Aware е едно от най-добрите антивирусни безплатни решения в момента. Софтуерът е много ефективен за борба срещу зловреден софтуер и шпионски софтуер и предлага набор от функции за сигурност на данните.

BitDefender

BitDefender е безплатно приложение за отстраняване на рекламен софтуер от системата. Софтуерът сканира напълно различни области на системата, ако намери нещо подозрително ви информира и го премахва. BitDefender използва съвременни технологии за сканиране, проследяване и премахване на кийлогъру. Софтуерът е съвместим с различни платформи, включително Windows XP / Vista / 7/8 / 8.1 и Mac.

 

Вижте 5 полезни съвета за защита на личните ни данни в компютъра