Милиони потребители всеки ден се възползват от предимствата на атрактивната Autofill функция в Google Chrome. Както името подсказва целта ѝ e aвтоматично да допълва текста, който искате да въведете и така да ви спести ценно време. Това е полезно, както за отваряне на уеб сайтове, така и за въвеждане на пароли за най-често използваните от вас профили в интернет.

 

Алгоритмите на Google също така стават по-добри, колкото повече използвате Autofill. Все пак има ситуации, в които може да пропуснете правописна грешка и не искате Google Chrome да запомни даден URL адрес. Целият процес отнема само няколко кликвания. Ето и как да спрете уеб браузъра да помни съответна страница в Autofill секцията на акаунта ви, според MakeUseOf:

 

 

1. Отворете Google Chrome. 

2. Въведете част от URL адреса, който желаете да премахнете.

3. Докато пишете използвайте Down стрелката и изберете съответния уеб сайт.

4. Използвайте командата "Shift + Delete".

5. Следващият път браузъра няма да ви показва и препоръчва съответния адрес, който вече сте изтрили.

 

 

Разбира се има още много неща, които бихте искали да изтриете от Google Chrome, за да сте сигурни, че гарантирате поверителността си, докато се ровите в интернет. Добро решение е да изтриете цялата история на браузване. Това можете да го направите от менюто с три вертикални точки и след като отворите последователно "Settings>Advanced>Privacy and Security>Clear Browsing Data>Advanced".

 

Още от Digital: Седем начина, по които може да персонализирате браузъра Google Chrome