Въпреки че стрийминг услугите като Spotify и Tidal превземат пазара, много меломани предпочитат да изтеглят и записват любимите си парчета на хард диска си. Въпреки недостатъците и факта, че Apple далеч не е най-почтената услуга, iTunes все още е един от най-популярните начини за това, но не е лесно да синхронизирате iTunes библиотеката си с Android устройство.

 

Няма iTunes за Android, така че ще трябва да предприемете няколко допълнителни стъпки, за да постигнете целта си. Има редица начини за прехвърляне на музика от iTunes на всеки телефон или таблет с Android. Вижте ръководството на androidauthority и преценете кой метод е подходящ за вас.

 

Копирайте музикалните си файлове ръчно

 

 

Всичко, от което се нуждаете е USB кабел, за да свържете телефона си към компютъра, и малко търпение.

1. Създайте нова папка на работния си плот.
2. Копирайте музикалните файлове за прехвърляне в новата папка.

3. Свържете Android устройството си към компютъра с USB кабел. Може да се наложи да настроите телефона си, за да прехвърля файлове през USB.

4. Придвижете се до вашето Android устройството за съхранение и копирайте, поставете или плъзнете и пуснете папката с вашата музика.

 

Синхронизирайте iTunes с Google Play Music

 

 

Облачните услуги революционизираха начина, по който хората взаимодействат с файловете си. Сега с Google Play Music можете да синхронизирате цялата си iTunes библиотека с облака и да я слушате където и да отидете. Това е най-лесният начин да синхронизирате голям брой файлове от iTunes с Android.

 

Има обаче няколко важни предупреждения. На първо място, ще ви трябва интернет връзка, поне за първоначалната настройка. Тъй като Google Play Music по същество е услуга за стрийминг на музика / съхранение в облака, почти ще използвате данните си през цялото време, освен ако не запазите всичките си албуми в хранилището на телефона ви. Има и ограничение от 50 000 песни, но това вероятно няма да е проблем, ако нямате наистина масивна библиотека.

 

Ето как да прехвърляте музика от iTunes чрез Google Play Music:

1. Изтеглете Google Play Music Manager на вашия компютър.

2. Инсталирайте програмата и я стартирайте.

3. По време на настройката ще има опция Upload songs to Google Play.

4. Изберете iTunes и завършете първоначалната настройка. Изчакайте програмата да качи всичките ви песни в Google Play Music.

 

Стриймвайте от iTunes на Android с Apple Music

 

 

Ако не искате да изоставите изцяло екосистемата Apple / iOS, тогава Apple Music е добър вариант. Няма приложение iTunes за Android, но има приложение Apple Music за Android. Подобно на Google Play Music, то ви позволява да стриймвате цялата си iTunes библиотека от вашия Android телефон или от всяко друго устройство, като влезете в своя Apple акаунт. Apple Music обаче няма безплатна версия, за разлика от Spotify. За да стриймвате iTunes музика към Android, ще трябва да плащате месечна абонаментна такса от $ 9,99.

 

Ето как да стриймвайте от iTunes на Android с Apple Music:

1. Отворете iTunes на вашия компютър и отидете до „Preferences“.

2. В таба „General“ включете iCloud Music Library и кликнете „OK“. Опцията е забранена, освен ако нямате акаунт в Apple Music.

3. Изтеглете приложението Apple Music на Android устройството си.

4. Влезте с вашия Apple ID. Вашата iTunes музика трябва да е достъпна за стрийминг.

5. Ако не можете да намерите музиката си в iTunes, има няколко начина да я откриете.

- Уверете се, че сте влезли с едно и също Apple ID на двете устройства.

- Актуализирайте приложението до най-новата версия на всички устройства.

- Обновете iCloud библиотеката си, като отидете на File > Library > Update iCloud Music Library.

Синхронизирайте iTunes и Android с приложение на трета страна

 

 

Няколко програми на трети страни ви позволяват директно да прехвърляте музиката си от iTunes на Android. Едно такова приложение е doubleTwist за Windows. То ви позволява да прехвърляте вашите плейлисти, музика и видеоклипове от iTunes на вашия Android телефон. Когато синхронизирате файлове с помощта на doubleTwist, копираните музикални файлове ще се съхраняват в папката Music във вътрешната памет на телефона или таблета.

 

Ето как да синхронизирате iTunes с Android с doubleTwist:

1. Инсталирайте и стартирайте DoubleTwist на вашия компютър.

2. Свържете Android устройството си към компютъра. Уверете се, че е активиран режимът „USB Mass Storage“.

3. Вашето устройство трябва да бъде разпознато автоматично, което ще задейства прозорец за синхронизиране.

4. В таба „Music“ в „doubleTwist“ поставете отметка до „Sync music“ и изберете всички секции, които искате да бъдат изпратени на вашия телефон (плейлисти, албуми, изпълнители и жанрове).

5. Докоснете бутона „Sync“ now в долния десен ъгъл, за да започнете да прехвърляте музиката си на вашия Android телефон.

 

Вижте как да възстановите или нулирате фабричните настройки на iPhone без iTunes