Рано или късно идва моментът, в който трябва да си смените телефона. Едно от най-дразнещите неща когато си сменяте телефона обаче се оказва прехвърлянето на всички ваши контакти на новото устройство.

В по-стари времена, това означаваше ръчното вписване на безброй имена и телефонни номера. Днес, нашите смартфони може да свършат по-голямата част от работата вместо нас.

Ако се питате кaк да прехвърлите контактите си от iOS на Android джаджа или обратно, вижте съветите на Digital Trends по темата.

 

1. Експортиране на контакти от iCloud

Ако сте активирали iCloud на вашия iPhone, архивирането на контакти е невероятно лесно. Ето какво трябва да направите: влезте в iCloud от компютъра си и кликнете върху Contacts. На следващия екран кликнете върху All Contacts в горния ляв ъгъл и натиснете Command+A или CTRL+A. След това кликнете върху иконата на зъбно колело в долната част на страницата и кликнете върху Export vCard. След като се отвори следващия прозорец, изберете всичките си контакти и кликнете върху тях с десния бутон. Изберете Export vCard, дайте име на vCard и изберете локация за запазването им. Вашите контакти ще се изтеглят като VCF файл.

2. Прехвърляне в Google Контакти

Ще имате нужда от Google акаунт, за да се опрости целия процес. От компютъра си, влезте в Google Контакти, долу в ляво ще видите опцията  Import contacts…, кликнете върху нея, след това изберете Choose file и навигирайте до vCard, файла който създадохте по начина описан в точка 1.

3. Прехвърляне на контактите в новия ви телефон

Време е да прехвърлите контактите в новия си смартфон. Ако все още не сте го включвали, трансферът ще бъде лесен. Когато стартирате за първи път новия си телефон, той ще ви попита дали искате да синхронизирате телефона си с Google профила си. Просто въведете информацията за профила си и телефонът ви автоматично ще импортира всички контакти от профила ви.

Ако обаче вече сте ползвали телефона си, отидете в Settings и намерете опцията „Accounts“ или „Accounts & Sync“. В долната част на страницата ще видите бутона „Add account“, където ще можете да въведете данните си за вход в Google. След като направите това всичките ви контакти ще се синхронизират.

4. Преминаване от Android към iPhone

Ако преминавате от Android към iPhone, от новия си смартфон отидете в Settings > Mail, Contacts, Calendars > Add Account > Google. Въведете своята информация за вход в Google и вашия iPhone автоматично ще синхронизира контактите ви от Google профила ви. Ако искате iPhone ви да остане синхронизиран и да вписва всички нови контакти, които добавяте след това ще се наложи да отидете в Settings > Mail, Contacts, Calendars > Contacts > Default Account и да изберете Google account.
 

Вижте три начина да организираме контактите си в Android OS