Взели сте решение да смените Android телефона си с iPhone? Естествено, първата стъпка след като вземете новото устройство в ръцете си е да го настроите. Но как да получите всичките си данни: контакти, снимки, срещи на устройство, което работи с напълно различна платформа?

 

Apple разработи приложение, наречено Move to iOS, имащо за цел да улесни процеса на миграцията, а от Phone Arena обясняват как да го използваме. Ще имате нужда от Wi-Fi интернет връзка и най-малко 50% заредена батерия и на двата смартфона.

 

Стъпка 1: Включете своя iPhone, изберете желания от вас език, свържете го с вашата Wi-Fi мрежа. Когато стигнете до екрана „Quick Start”, докоснете „Set Up Manually” в долната част на екрана.

 

Стъпка 2: Продължете с настройките. Настройте Face ID или Touch ID (в зависимост от модела на вашия iPhone). Когато стигнете до екрана „Apps & Data” изберете „Move Data from Android”, след което докоснете „Continue“.

 

   

 

Стъпка 3: Ще видите шестцифрения код, който ще позволи на вашия iPhone да установи връзка с вашето Android устройство. Оставете своя iPhone сега и вземете Android телефона.

 

 

Стъпка 4: На Android телефона изтеглете приложението Move to iOS от Play Store.

 

Стъпка 5: Отворете Move to iOS от началния екран и докоснете Continue, след което докоснете „Agree“ на екрана „Terms & Conditions“. Докоснете „Next“ на екрана „Find your code“ (вече имате кода на вашия iPhone).

 

 

 

 

Стъпка 6: На екрана „Enter Code“ въведете шестцифрения код, показан на вашия iPhone. След като въведете последната цифра, ако кодът е правилен, телефоните ще се свържат автоматично.

 

 

Стъпка 7: След като устройствата се свържат, ще бъдете подканени да изберете видовете данни, които искате да прехвърлите на вашия iPhone. 

 

 

Стъпка 8: Изчакайте, докато прехвърлянето приключи. Не преминавайте към други приложения на Android телефона си, тъй като това ще прекъсне процеса и ще трябва да започнете отново. Трансферът ще завърши по-бързо на Android телефона ви. При iPhone ще отнеме малко повече време, за да постави цялата информация на определените ѝ места – контактите в приложението за контакти, снимките и видеоклиповете в приложението Gallery и т.н. 

 

Стъпка 9: На екрана „Transfer Complete” на Android телефона, натиснете „Done”. На iPhone, докоснете “Continue Setting up iPhone” на екрана „Transfer Complete”.

 

Стъпка 10. Продължете с процеса на инсталиране на вашия iPhone. Настройте своя Apple ID, iCloud и Apple Pay. Съгласете се с условията и продължете, като създадете Siri, App Analytics и True Tone. Избраните от вас опции могат да бъдат променени по-късно от менюто Settings на вашия iPhone. След това отидете на началния екран, там ще получите известие, което ви пита дали искате iPhone да изтегля всички съответстващи безплатни приложения, които имате на телефона си с Android. Докоснете „Add Apps”, за да приемете. Имайте предвид, че данните ви за вход няма да бъдат прехвърлени.

 

 

Вижте най-добрите iOS приложения за управление на файлове